TV der bevæger dig

22 evakueret efter brand i Hornsyld

01:21

Onsdag formiddag er oprydningen i fuld gang i Hornsyld.

1 af 2

Efter tre timer lykkedes det brandfolk at slukke en brand med giftig røg fra Fra EM Fiberglas på Industrivej i Hornsyld.

Glasfiberfabrikken i Hornsyld syd for Horsens stod natten til onsdag i flammer. Mens den stod på, udviklede branden farlig røg, og politiet advarede derfor borgere på den nærliggende Bjørnkjærvej mod at opholde sig i røgfanen.

Det lykkedes dog at få branden, hvor flammerne stod ud af en 300 kvadratmeter stor hal, under kontrol og slukket i løbet af et par timer, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Hans Hoffensetz.

- De 22 personer, som vi har evakueret, har fået at vide, at de kan vende hjem til deres hjem igen. De skal bare lufte godt ud, siger vagtchefen.

Til alt held skete branden på et tidspunkt, hvor de fleste folk i området var hjemme. Samtidig blæste røgen mod nord ud over en åben mark.

Brandfolk er i færd med efterslukningen, og undersøgelser skal fastlægge årsagen til branden på fabrikken, der blandt andet fabrikerer vinger til vindmøller.

- Vi har endnu ikke en idé om, hvad branden kan skyldes. Den er opstået umiddelbart efter, at den sidste mand har forladt fabrikken, fortæller vagtchef Hans Hoffensetz.

Branden opstod klokken 00.10 og var slukket omkring klokken 03.00 natten til onsdag.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden