TV der bevæger dig

220 cykler for Red Barnet

02:08

1 af 2

220 cyklister tramper i denne weekenden i pedalerne i SE Touren, der fører cyklisterne 500 kilometer rundt i det syd- og sønderjyske landskab, mens de kører penge hjem til Red Barnet.

Ruten er 500 kilometer lang og starter i Esbjerg, hvorefter den blandt andet går igennem Sønderborg og Kolding for søndag at ende ved Lalandia i Billund.

Formålet med ruten er at samle penge ind til Red Barnets familie- og oplevelsesklubber i Syd- og Sønderjylland.

Ligesom i Tour de France er der trøjer at køre om, men i SE Touren er det ikke tid eller point, det handler om. Den, der samler flest penge ind i alt, den, der får det største beløb fra én giver, eller den, der samler flest penge ind på et døgn, får henholdsvis en gul, prikket eller grøn trøje at køre i næste dag.

 

Fakta om SE Touren:

SE Touren er Danmarks største etape cykelløb for motionister. Op til 500 ryttere kan køre med i feltet på den 500 km lange rute igennem Syd- og Sønderjylland sidste weekend i august. Løbet er åbent for alle, der kan gennemføre turen med en gennemsnitsfart på 28 km/t. Der køres i ét samlet felt, i ens cykeltøj, med følgebiler og politieskorte. SE Touren samler ind til Red Barnets familie- og oplevelsesklubber i Syd- og Sønderjylland. I 2012 kunne SE Touren donere mere end 500.000 kr. til det gode formål.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden