23 timers pumpning holdt vandet væk fra sommerhuse

Efter 23 timers uafbrudt arbejde kunne mandskabet fra Sønderborg Brand og Redning torsdag morgen slukke pumperne og glæde sig over, at deres indsats havde holdt tilstrømmende regnvand væk fra det truede sommerhusområde Skovmose på Sydals.

Sommerhusene i Skovmose har i en årrække været udsat for oversvømmelse, når himlen har åbnet sine sluser og regnen vælter ned i dagevis. 

Den store mængde nedbør, der er faldet fra nytårsnat og frem til onsdag, gjorde det onsdag morgen påkrævet, at Sønderborg Brand og Redning rykkede ud med den helt store pumpe, der flytter omkring 6600 liter i minuttet.

Sønderborg Brand og Redning har i den eneste tid ladet slangerne til pumperne ligge i området, så de hurtigt kan komme i gang ved en eventuel oversvømmelse - hvad igen onsdag var en fordel for en effektiv indsats.

- Det er skønt, at vi med vores indsats fik stoppet vandet, inden det truede sommerhusene. Det var tæt på flere steder - men vores pumpe gør virkelig en forskel, siger indsatsleder Pia Hamann, Sønderborg Brand og Redning, torsdag formiddag til TV SYD.

Det er overfladevand fra baglandet til sommerhusområdet, der skaber problemet, der i årevis er søgt løst ved en gennemgribende kloakering og afvandingsplan - men som aldrig er blevet realiseret på grund af uenigheder blandt sommerhusområdets  beboere.