TV der bevæger dig

241 boliger og erhvervslokaler: Nu skal der liv i Sønder Voldgade

Det er i det her område ved Sønder Voldgade, at der er store planer om 241 boliger, 300 parkeringspladser, en cafe og restaurant samt nye erhvervslokaler Foto: FredericiaC

Underskriverne på aftalen er her fra venstre Asger Enggaard (A. Enggaard A/S), Jacob Bjerregaard (borgmester Fredericia) og Tim E. Andersen (direktør FredericiaC) . Foto: FredericiaC

1 af 2

FredericiaC indgår stor aftale med entreprenør A. Engaard A/S, der skal opføre mere end 36.000 kvadratmeter bygninger i Sønder Voldgade-kvarteret.

241 boliger, 300 parkeringspladser, en cafe og restaurant samt nye erhvervslokaler. Det er nu på vej til Kanalbyen ved Lillebælt, oplyser FredericiaC i en pressemeddelelse.

Parterne gav torsdag hinanden håndslag på aftalen om at udvikle Sønder Voldgade-kvarteret. Det kommer til at ske over de næste fire år. Det er den nordjyske entrepernør A. Engaard A/S, der kommer til at sætte sit præg på den 3 hektar stor grund. Selskabet skal stå for byggemodningen af kvarteret og opførslen af de mere end 36.000 kvadratmeter bygninger.

- FredericiaC er et spændende projekt, som vi glæder os til at bidrage til. Området er attraktivt med direkte adgang til Lillebælt, spændende visioner for Gl. Havn og med en god infrastruktur. Samtidig er Fredericia i en betydelig udvikling, som vi ser fordele i at samarbejde omkring, siger Asger Enggaard, der er direktør for A. Enggaard A/S i pressemeddelelsen.

Også borgmester Jacob Bjerregaard (S) ser positivt på den nye aftale.

- Der er ikke nogen tvivl om, at denne aftale vil understøtte væksten i Fredericia. En vækst, som med 241 nye boliger, nye erhvervslokaler, cafe og restaurant samt centralt placerede parkeringsmuligheder både vil betyde flere indbyggere i midtbyen og en fortsat udvikling af havnens aktiviteter, siger Fredericias borgmester.

Byggeriet kan igangsættes, når der foreligger en lokalplan for området. Arbejdet med lokalplan igangsættes med det samme og forventes afsluttet i januar 2017. På samme måde er der ved at blive udarbejdet et detaljeret skitseprojekt.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden