TV der bevæger dig

25-årig mand skal to år i fængsel for voldtægtsforsøg

Dommen ved Retten i Esbjerg er blandt de første i Syd- og Sønderjyllands Politikreds, efter at et bredt flertal i Folketinget i 2016 skærpede straffene for voldtægter Foto: Foto: Søren Thomsen

En 25-årig mand fra skal to år i fængsel, efter at han ved Byretten i Esbjerg blev fundet skyldig i forsøg på voldtægt samt andet seksuelt forhold end samleje.

Der var tale om såkaldt kontaktvoldtægt, hvor gerningsmanden og den forurettede kendte hinanden i forvejen.
Dommen er blandt de første i Syd- og Sønderjyllands Politikreds, efter at et bredt flertal i Folketinget i 2016 skærpede straffene for voldtægter.

Krænkelsen fandt sted i en privat beboelse den 4. marts, hvor den 25-årige overfaldt en 24-årig kvinde med det formål at begå voldtægt. Det lykkedes dog kvinden at gøre så meget modstand, at manden måtte opgive.

Den 25-årige blev anholdt umiddelbart efter anmeldelsen og har været varetægtsfængslet frem til dommen.

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi havde nedlagt påstand om, at den 25-årige skulle idømmes mellem to år og to år og tre måneders fængsel. 

- Der er tale om en grov forbrydelse, og dommen afspejler, at straffene er blevet skærpet, siger anklagerfuldmægtig Annika Tranekjer i en pressemeddelelse fra  fra Syd- og Sønderjyllands Politi .

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden