25-årig syrer idømt 13 års fængsel

En 25-årig syrisk mand er mandag ved Retten i Horsens idømt 13 års fængsel.

En 25-årig syrisk mand er mandag ved Retten i Horsens idømt 13 års fængsel. Dommen falder efter fem dages domsforhandling i en nævningesag om den 25-åriges drab på sin søster, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den dømte er fundet skyldig i at dræbe søsteren med adskillige stik og snit med en kniv sidste år i december – og i at flygte fra Psykiatrisk Afdeling på Horsens Sygehus i juni måned i år, mens han var varetægtsfængslet i surrogat.

- Udover fængselsdommen er den 25-årige mand desuden frakendt retten til at modtage ydelser efter søsterens død; herunder retten til arv, forsikringssummer og pensioner – og han er udvist fra Danmark med indrejseforbud for bestandig, siger anklager for Sydøstjyllands Politi, Anna Holm, i pressemeddelelsen.

Den dømte har været varetægtsfængslet i surrogat siden den 29. december 2014 - dog afbrudt i perioden 29. juni til den 24. juli 2015 efter flugten fra Psykiatrisk Afdeling. Den 25-årige blev efter flugten fundet i Grækenland, og han har siden været varetægtsfængslet i surrogat på Psykiatrisk Hospital i Risskov. Efter dommen afsoner han direkte i et dansk fængsel. 

Den tilalte modtog dommen.