250 biologi-nørder skal lære om danske kyster

Økolariet i Vejle indtages onsdag af 250 af verdens mest talentfulde gymnasieelever

De unge kommer fra 61 forskellige lande og besøger Vejle i forbindelse med Den Internationale Biologiolympiade 2015, der afholdes i Aarhus.

Besøget i viden- og oplevelsescentret Økolariet i Vejle er en mulighed for de unge for at lære Danmarks natur bedre at kende. Især den danske kystnatur kan være interessant for mange af de unge, der ellers bor inde i landet. Gad vide hvordan gæsterne fra Mongoliet oplever en dansk fjord? Eller kan man imponere gæster fra Brasilien eller Nigeria med vores fauna?

At besøge Danmark og møde masser af nye mennesker er en særlig begivenhed for de unge gymnasieelever fra Argentina, Kina eller Usbekistan. Der er alle kommet til Danmark for at konkurrere om guld, sølv og bronze i biologi, men det sociale har også en stor betydning, fordi der dannes venskaber for livet.

Hvert land stiller med fire repræsentanter og Danmark har selvfølgelig også sendt de fire danske vindere af den nationale finale: Karen Chuxian Yang (Birkerød Gymnasium HF IB) Anders Poulsen Charmouh (Risskov Gymnasium), Marcus Medom Ryding (Bagsværd Gymnasium) og Sine Aaroe Juhl (HTX Sukkertoppen).

En ting er sikkert. Der er dømt biologinørderi og måske nogle internationale øjenåbnere i Økolariet onsdag 15/7 mellem 10.00 og 14.00.

Se mere om Den Internationale Biologiolympiade her.