250 skoleelever samledes i dag til belønningsfest i Vejle

Eleverne blev belønnet for at bevæge deres yngre skolekammarater. Sådan rent fysisk. Eleverne har nemlig inspireret til mere leg på deres skoler

Hver eneste dag året rundt er der unge mennesker, som sætter deres yngre skolekammerater i bevægelse.

De blev onsdag belønnet med en dag fuld af leg til dem selv. Dansk Skoleidræt, TrygFonden og Vejle Idrætshøjskole havde inviteret dem.

Eleverne arbejder frivilligt som alt fra Gåbus-chauffører, der bringer de mindste elever aktivt og sikkert til skole på gåben.

Det er de er med i Legepatruljen og GameBoosters, der sørger for, at alle har nogen at lege med i frikvartererne, så skolegården giver genlyd af leg og latter.

Belønningsfest for 205 skoleelever, som leger med andre.

 

Og det er alle junioridrætslederne, der sætter skub i aktiviteterne i Skolesport og herigennem giver idrætsusikre elever gode oplevelser med idræt og bevægelse.

Alt sammen aktiviteter, der er en del af Dansk Skoleidræt og TrygFonden fælles projektprogram Sunde Børn Bevæger Skolen, der har et mål om at inspirere skolerne til en mere aktiv skoledag.

 

Fakta om Sunde Børn Bevæger Skolen

  • Sunde Børn Bevæger Skolen er et projektprogram, der skal hjælpe skolerne med at integrere den daglige bevægelse i elevernes skoledag, så flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.
  • Projektprogrammet består af seks forskellige indsatser, der tilsammen giver konkret inspiration til bevægelse for alle elever gennem hele skoledagen. Indsatserne er:
    - Gåbus
    - Skolegårdsakademiet med Legepatruljen for de mindste, GameBoosters for de mellemste og Kickstarter for de ældste.
    - Skolesport
    - Styr på Sundheden
    - Skolernes Motionsdag
    - Sæt Skolen i Bevægelse
     

 

 

  •