250 unge frivillige laver havnefest for 30.000 gæster

Havnefesten i Juelsminde er en institution i sommerlandet, der i disse dage finder sted for 38. gang. Det er 250 unge frivillige hjælpere fra den lokale idrætsforening, der står for den praktiske afvikling af festen.

Havnefesten er sommerens store begivenhed i Juelsminde, der trækker 30.000 gæster til den østjyske bade- og havneby.

quote

Det er unge fodboldgutter, der hvert år har nye generationer med som hjælpere - og på den måde, at vi hele tiden nok hjælpere. Det er eftertragtet at være hjælper.

Peter Danielsen, talsmand for Juelsminde Havnefest

Havnefesten begyndte onsdag med fodbold, bankospil og koncert. Frem mod søndag kan gæster blandt andet se frem til masser af gøgl, tivoli, marked og koncerter med Thomas Helmig, Magtens Korridorer og Lars Lilholt Band. 

Der festes på Nordstranden ved Juelsminde til klokken to om natten både fredag og lørdag. Søndag slutter festen klokken 18. 

Det kræver omkring 250 frivilillige hjælpere at få festen afviklet - og hovedparten er unge mennesker fra Juelsminde IF, der nyder gavn af havnefestens overskud.

Mads og Markus er 21 år og bruger begge en uge af deres sommerferie på at være frivillige til havnefesten, hvad de også gjorde sidste år.

- Det er megahyggeligt, og der er god stemning, når der festes i Juelsminde, siger de to. 

Mads og Markus er 21 år og bruger begge en uge af deres sommerferie på at være frivillige.

- Det er unge fodboldgutter, der hvert år har nye generationer med som hjælpere - og på den måde, er vi hele tiden nok hjælpere. Det er eftertragtet at være hjælper, siger Peter Danielsen, der er talsmand for Juelsminde Havnefest.