TV der bevæger dig

26-årig kvinde dømt for million-svindel ved modeshows og messer

Retssagen blev gennemført ved Retten i Horsens som en tilståelsessag.

En 26-årig blev tirsdag dømt for omfattende svindel og bedrageri til et samlet beløb på 1.032.000 kroner. Kvinden har begået svindlen som arrangør af messer og modeshows i en række byer – bl. a. i Hedensted.

Retssagen blev gennemført ved Retten i Horsens som en tilståelsessag. Kvinden har siddet varetægts-fængslet siden den 24. maj.

De strafbare forhold, som kvinden nu er dømt for, udspringer af hendes virksomhed med at arrangere og holde arrangementer rundt om i Danmark i form af modeshows, livsstilsmesser og ”Ladies Nights”.

Lokalt har der blandt andet været klager og anmeldelser efter arrangementer i Hedensted, Skanderborg og Brande.

På messerne har forretningsdrivende kunnet købe en stand, hvorfra de kunne sælge varer til de kunder, der besøgte arrangementerne.

Kvinden stod i den forbindelse for leje af lokaler, indkøb af mad og drikke, booking af diverse sangere/kendisser, der optrådte til arrangementerne samt markedsføring i lokalområdet. Til nogle af arrangementerne solgte hun også selv varer i form af tøj og sko.

Læs også 26-årig kvinde fængslet for svindel med modeshows og messer

Den 26-årige kvinde var sigtet for 67 forhold - men i retsmødet tirsdag frafaldt anklagemyndigheden på grund af bevisspørgsmål omkring halvdelen. Hun blev derefter på baggrund af sin tilståelse fundet skyldig og dømt for ca. 30 tilfælde af bedrageri, databedrageri, underslæb og dokumentfalsk, der samlet løber op i ca. 1.032.000 kroner.

Både udstillere og kunder på modeshows og messer er blevet ofre for svindlen. Bl.a. blev hun dømt for at indtaste og hæve større beløb på kundernes konti end det, som de købte for. 

Kvinden fik en straf på et år og seks måneders fængsel, hvoraf de seks måneder skal afsones, mens resten blev betinget med vilkår om tilsyn og prøvetid. Herudover fik hun en bøde på 50.000 kroner for overtrædelser af færdselsloven og frakendt kørekortet i seks måneder. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Hun blev dømt til at betale erstatning i de forhold, som hun blev fundet skyldig i.

Kvinden, der er bosnisk statsborger, blev udvist betinget, da ubetinget udvisning – som anklagemyndigheden havde ønsket - pga. hendes tilknytning til Danmark ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

Den dømte tog betænkningstid i 14 dage vedrørende spørgsmålet om anke af strafudmålingen.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu