28-årig varetægtsfængslet i fire uger efter trusler mod folketingsmedlem

Der er begrundet mistanke om trusler - og der er grund til at tro, at en 28-årig mand fra Haderslev på fri fod vil fortsætte sine trusler, vurderer dommer.

Den 28-årige kærede varetægtsfængslingen til landsretten. Dommeren besluttede også, at den 28-årige mand fra Haderslev skal mentalundersøges.

Den 28-årige forklarede i grundlovsforhøret, at han havde skrevet opslagene, som politiet vurderer som trusler. Han fortalte også, at han havde skrevet flere opslag efter, at politiet første gang havde været hos ham ham og bedt ham stoppe opslagene på Mai Mercados Facebookside.

Det er ikke reelle trusler. Facebook er jo ikke det virkelige liv.

- Det er ikke reelle trusler. Facebook er jo ikke det virkelige liv, sagde den 28-årige i retssalen i Sønderborg. Han forklarede også, at han lider af ADHD og bruger hash til at medicinere sig selv mod sygdommen. Derfor var han blevet meget vred over Mai Mercados glæde over rydningen af hashboderne på Christiania.

Truslerne er ifølge politiet fremsat i flere omgange henover weekenden på Facebook - og førte mandag aften til anholdelsen.

Det konservative folketingsmedlem Mai Mercado har mandag oplyst, at hun i weekenden blev truet, efter at hun havde havde ytret sig positivt om politiets aktion mod hashhandel i Christiania.

- Det er Folketingets sikkerhedsafdeling, der har anmeldt truslerne. Den anholdte har ikke været så samarbejdsvillig under afhøringerne, siger vicepolitiinspektør Bent Thuesen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Sagen  fra Haderslev kommer efter, at tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) blev overfaldet i København og Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) blev spyttet efter under Folkemødet på Bornholm.