3-årige børn fra Haderslev skal tjekkes for fedme

Sundhedsplejen i Haderslev Kommune vil screene børn helt ned til 3 år for fedme.

Det er et generelt problem, at de danske børn bliver tykkere og tykkere. Når børnene i Haderslev starter i skole er en ud af ti af børnene i klasselokalerne overvægtige. Det tal vokser, som børnene bliver større, for når børnene går ud af skolerne i Haderslev 9 år senere, er det tal fordoblet. Og det vil Haderslev Kommune gerne gøre noget ved.

Derfor vil kommunen i fremtiden bruge sundhedsplejerne til at screene børn helt ned til 3 år for fedme.

- Tidligere har der ikke været et fast besøg mellem sundhedsplejerskens sidste besøg hos familien ved otte-måneders-alderen til barnet startede i skole. Det er lang tid, hvor familierne undervejs kan have brug for vejledning, siger Signe Knappe, der er formand for Udvalget for Børn og Familier, i en pressemeddelelse.

Børnene bliver også vurderet på andre parameter ved screeningen, som eksempelvis sprog, renlighed og leg, men det er dog vægtproblemerne, som bliver en af de store gevinster ved screeningen.

- Vi ved, at grundlaget for overvægt etableres i de første af barnets leveår, og især udviklingen i barnets madvaner omkring 3-4 års alderen har betydning for barnets sundhed, når det bliver ældre. Derfor regner vi med, at en af de store gevinster på sigt vil være færre overvægtige børn, siger Else Skov Thomsen, der er sundhedsplejerske i Haderslev Kommune.

Se i videoen herunder lederen af sundhedsplejen i Haderslev, Anni Erichsen, forklare hvorfor de nu vil til at undersøge de 3-årige. (Varighed: 1:27)