30 søstre samler ind til krisecenter

Et modeshow i Sønderborg skal samle penge ind til byens krisecenter for kvinder.

Soroptimist International er en organisation af kvinder, der arbejder for, at kvinder og børn i hele verden får et godt liv.

Soroptimist-navnet kommer fra latin - Sorores ad Optimum - og betyder søstre, der vil det bedste.

Og det vil Soroptimist-gruppens 30 medlemmer i Sønderborg.

De arbejder alle sammen frivilligt, og onsdag aften har de arrangeret et modeshow, for at samle penge ind til byens krisecenter for kvinder.

- Vi hygger os med at lave et arrangement som det her, og samtidig kan vi hjælpe andre kvinder, så det er jo godt for alle. Det er dejligt at bruge tid på at hjælpe andre kvinder, der har et behov, siger Birthe Villemoes fra Soroptimisterne i Sønderborg til TV SYD.

Modeshowet finder sted fra kl.18-22 på Alsion i Sønderborg. Under arrangementet vil der blive doneret 10.000 kroner til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund.

Pengene er indsamlet i forbindelse med Soroptimisternes julemarked i 2015.

Soroptimist International er en NGO (non-govern-mental-organisation) for kvinder og har rådgivende status i FN. Organisationen er neutral i partipolitiske og religiøse spørgsmål og lægger vægt på at skabe et bredt netværk mellem kvinder både socialt og professionelt.

Programmet Naboer besøger i dag Alsion for at se og høre mere om Soroptimisterne og deres arbejde.

Her får du også en lille rundvisning på Alsion og historien om dette store byggeri. Se med kl. 19.55 og 22.40 på TV SYD+.