30 toldere klar ved grænsen fra i morgen

Fra tirsdag vil der være 30 ekstra toldere til toldkontrollen ved landegrænsen til Tyskland som følge af regeringens aftale med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne.

Medarbejderne vil indgå i kontrolhold, der sammensættes af erfarne medarbejdere og medarbejdere, som er nye på opgaven. Ved kontrollerne vil der blive anvendt narkotika- og våbenhunde.

- Der er tale om styrket toldkontrol, hvor vi går efter illegal og ulovlig indførsel af blandt andet narkotika, våben og større pengebeløb, præcis som vi gør i dag. Vi vil også, som vi plejer, samarbejde med andre myndigheder, når vi opdager ulovligheder, forklarer Erling Andersen.

Grænsetrafikanterne kommer ikke til at mærke den store forskel på toldkontrollen i Sønderjylland, siger direktør i Skat Erling Andersen, som har det landsdækkende ansvar for toldkontrol i Danmark.

Der vil ikke blive tale om systematisk kontrol af alle køretøjer og tog, som passerer grænserne, og kontrollerne vil blive gennemført med mindst mulig gene for trafikken.
Erling Andersen forsikrer, at toldkontrollen ikke bliver en stopklods for trafikken over landegrænsen.
- Vi vil være til stede med vores kontroller i større omfang end i dag. Der vil ikke blive lavet toldkontrol døgnet rundt. Men der kan sagtens være en kontrol klokken to om natten, siger Erling Andersen og tilføjer:
- Vi laver stikprøver ud fra det hele tiden skiftende risikobillede.
Døgnbemandingen bliver først indført, når den ekstra bemanding i henhold til aftalen når op på 98 toldere til december, oplyser han.