TV der bevæger dig

32 grader i weekenden

Det bliver varmt - specielt i weekenden. Op til mere end 30 grader, vurderer DMI. Foto: Betina Frey Jessen

Hiv shorts og solbriller op af skuffen. Det bliver varmere og varmere i løbet af ugen.

"Sommer, sommer og sol"

Omkvædet i Birthe Kjærs dansktop-klassiker kunne sagtens være soundtrack til vejrudsigten, der ikke har været så varm og solrig hidtil i år. 32 grader i weekenden er ikke usandsynligt.

- Når vi lige får overstået mandag - vi har nogle skyer og småbyger her til morgen - klarer det op og bliver en flot uge, hvor det bare bliver varmere og varmere, siger Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Mandag vil der være 15-20 grader, mens tirsdag bliver en helt fin solskinsdag. Og så begynder temperaturerne ellers for alvor at bevæge sig opad.

- Onsdag bliver det igen tørt og solrigt vejr og nu med 20-25 grader, så vi lokalt kan få en rigtig sommerdag. Der vil være en ret svag vind, så det bliver en fantastisk fin dag, fortæller Frank Nielsen.

Også om natten ryger temperaturerne i vejret.

- Det bliver ikke et problem at ligge i telt i den her uge og holde varmen om natten. Vi har nattemperaturer på cirka 15 grader. Vi har ligget på otte-ti grader på det seneste, siger Frank Nielsen.

Torsdag ryger kviksølvet i termometret muligvis helt op på 27 grader, mens fredag byder på 23-28 grader ifølge prognoserne.

- Natten til fredag indikerer nok, at luften, der kommer fredag og hen over weekenden, er lidt mere fugtig, og det bliver endnu en tand varmere, selvom det fredag ikke er helt så skyfrit, siger Frank Nielsen.

Lørdag bliver det varmemæssige højdepunkt med op til 32 grader og godt med sol. Om det bliver med en himmel så blå som viol, må vi vente at se.

/ritzau/

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden