TV der bevæger dig

320 meter langt fødselsdagskort blev lørdag indviet

00:35

Poul Nyrup Rasmussen indviede lørdag fotoudstillingen "Vi er Esbjerg" på Esbjerg Torv.

Fotoudstillingen "Vi er Esbjerg" portrætterer en masse forskellige esbjerggensere og er 320 meter langt. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Fotoudstillingen bliver til en fotobog, så billeder er gemt til eftertiden. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

1 af 3

Poul Nyrup Rasmussen indviede i dag en ny fotoudstilling. Det er en gave til Esbjerg fra en lokal fotograf i forbindelse med byens 150-års fødselsdag.

I dag fik Esbjerg verdens længste fødselsdagskort. Hele 320 meter langt er kortet, som mest af alt er en fotoudstilling, der portrætterer forskellige esbjerggensere. Fødselsdagskortet "Vi er Esbjerg" er udstillet på Esbjerg Torv. 

Det er lavet og givet af en lokal fotograf Bent Medvind Sørensen i forbindelse med Esbjergs 150-års fødselsdag. 

Fototudstillingen blev i dag indiviet af esbjerggenser og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der nu er protektor for UdsatteRådet og Headspace. 

De mange billeder af byens borgere er også blevet til en portrætserie, der huskes i en fotobog. Fra sin lidt usædvanlige container har Bent Medvind Sørensen taget billeder af esbjerggensere - lige præcist som de så ud, lige den dag han mødte dem containeren. I løbet af det seneste år har containeren været sat op 25 forskellige steder i Esbjerg, og nu er billederne samlet, så de er gemt til eftertiden. 

Alle billeder bliver senere overgivet til Det Kongelige Biblioteks kort- og billedsamling.

Læs også 2018 esbjergensere gemt til eftertiden af lokal fotograf

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu