33-årig kvinde død under arbejde på minkfarm

Kvinden kom i klemme mellem en motoriseret trillebør, fyldt med aflivede mink, og en læssemaskine på en minkfarm ved Horsens.

Arbejdstilsynet har givet tre påbud efter ulykken, som havde dødelig udgang. Den 33-årige kvinde, som er fra Letland, blev klemt ihjel under arbejdet på en minkfarm på Sorthøjvej  ved forstaden Egebjerg i det nordlige Horsens.

- Kvinden kørte med en motoriseret trillebør, som var læssede med døde mink, som skulle pelses. Normalt kører de ansatte med den tunge trillebør på en flad jævn vej, men hun havde valgt en anden rute, hvor det er mere stejlt. Her mistede hun herredømmet, oplyser lederen af lokalpolitiet i Horsens, vicepolitiinspektør Peter Thaysen, til TV SYD.

Kvinden kom i klemme mellem trillebøren, som vejer mellem 400 og 500 kilo, og en gummiged.

- Hun blev klemt i brysthøjde af nogle bøjler. Hun blev fundet af indehaveren af minkfarmen, som kunne høre en maskine, der blev ved med at køre, fortæller Peter Thaysen

Kvinden blev erklæret død på stedet, da redningsmandskab ankom til stedet ved 16-tiden.

Arbejdstilsynet blev tilkaldt efter ulykken og har allerede udstedt tre sanktioner.

- Vi har påtalt, at arbejdet ikke er sket sikkerhedsmæssigt forsvarligt, siger Lene Teilborg fra Arbjedstilsynet  i Kolding til TV SYD. Kvinden bakkede ned ad et stejlt stykke, da hun mistede herredømmet over motorbøren.

Arbejdstilsynet har også påtalt, at kvinden var for dårligt instrueret i brugen af motorbøren. Det blev også påtalt, at der ikke blev ydet kvalificeret psykologisk førstehjælp efter dødsulykken.

Den lettiske kvinde har arbejdet på minkfarmen i tre år. Hun har ansvaret for den daglige drift på stedet.