350 traktorer til protestmøde i Horsens

350 traktorer og 650 landmænd mødte fredag eftermiddag op til et protestmøde i Horsens.

Traktoroptoget, der indledte protestmødet i Horsens fredag udgik fra tolv forskellige pladser. og sluttede ved Bygholm Landbrugsskole, hvor mødet fandt sted.

Traktorer vil præge trafikken

Mødet er indkaldt i protest mod regeringensforslaget Grøn Vækst, og mødet indledes med et kæmpe optog af traktorer, der omkring middag vil sætte et kraftigt præg på trafikken i og omkring Horsens.

Regeringen bliver repræsenteret i panelet på stormødet.
Det er den tidligere fødevare- og miljøminister Hans Chr. Smith, der har sagt ja til at repræsentere regeringen på stormødet. Mødet ventes at tiltrække hundredvis af landmænd fra det østjyske område, men kolleger fra hele landet har også bebudet deres deltagelse.

Vrede over grøn vækst

Baggrunden for mødet er landmændenes vrede over konsekvenserne af regeringens "Grøn vækst"-forslag.
Henrik Brix, talsmand for initiativgruppen  til mødet, siger, at det er ved at være absolut sidste udkald for dansk landbrug.
- Mange stalde står allerede tomme, og jeg tvivler på, at de bliver fyldt op igen med de mange nye krav, der stilles. Vi taler her om krav, der vil besværliggøre, måske umuliggøre, en fremtidig dansk produktion af fødevarer. Produktionen er for nedadgående i et erhverv, der bidrager med rigtigt meget til den danske husholdningsøkonomi, siger Henrik Brix.