351 tunge biler kontrolleret - 87 politi-rapporter skrevet

351 tunge køretøjer blev kontrolleret i tre dages storkontrol ved Kolding, Vojens og i Esbjerg. Der blev fundet og skrevet rapporter i 87 sager.

Køre-hviletidsovertrædelser, problemer med bremserne og overtrædelser ved transport af dyr var nogle af de lovovertrædelser, som Tungvogncenter Syd, Sydøstjyllands Politi, afdækkede under tre dages storkontrol, der netop er blevet afholdt ved Kolding, Vojens og i Esbjerg.

- Jeg er rigtig tilfreds med indsatsen, og vi er kommet vidt omkring i de sager, vi har skrevet i løbet af de tre dage, fortæller lederen af aktionen, politikommissær Stig Simonsen fra Tungvognscenter Syd.

Det var på rasteplads Harte Nord på Esbjerg-motorvejen ved Kolding, at kontrollen blev indledt tirsdag og den forsatte dagen efter på den Sønderjyske Motorvej på rasteplads Ustrup Vest ved Vojens. Kontrollen i går torsdag fandt sted på Storstrømsvej i Esbjerg.

Der blev også i samme omgang afholdt en særskilt dyreværnskontrol den 20. oktober på Sønderjyske Motorvej på rasteplads Hylkedal Vest ved Kolding.

- Formålet med vores multikontroller er, at politiet standser og kontrollerer et stort antal tunge køretøjer i samarbejde med eksterne samarbejdsparter. Vi ser efter en lang række forhold, når nu vi er i gang. Vi laver for eksempel kontrol af kørekortforhold, køretøjets stand, ser efter efterlyste personer og udlændinge m.h.t. om de har lovligt ophold, forklarer politikommissær Stig Simonsen.

Der sker også spirituskontrol af de standsede chaufførere og hvis der er mistanke om narko- eller medicin påvirkethed, så forfølges den mistanke også. Skulle der optræde tyvekoster eller narkotika i de standsede køretøjer, så har politiet også øje for det.

 Medarbejdere fra SKAT, Trafikstyrelsen, Natur- & Erhvervsstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Veterinære Rejsehold og Forsvaret arbejder sammen med politifolkene fra Tungvognscenter Syd og færdselsafdelingen ved Sydøstøstjyllands Politi ved multikontrollerne.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.