TV der bevæger dig

36 afvist og 97 søgte om asyl tirsdag

Tirsdag har politiet skønsmæssigt kontrolleret 1366 personer ved den dansk-tyske grænse. 36 blev afvist og 97 søgte om asyl. Tallene er ikke fordelt på den sønderjyske grænse og færgehavnene Rødby og Gedser.

I løbet af hele døgnet tirsdag den 5. januar har politiet skønsmæssigt kontrolleret 1366 personer. Af dem er 36 blevet afvist og nægtet indrejse i Danmark. Der er desuden sigtet en person for menneskesmugling. Det oplyser Rigspolitiet onsdag middag i en pressemeddelelse.

Med regeringens indførelse af den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse blev politiets hidtidige kontrolindsats iværksat klokken kl. 12 mandag d. 4. januar.

Der findes 15 grænseovergange mod Tyskland, hvor politiet foretager stikprøvevis kontrol - dels på grænsen, dels i det grænsenære område. Der er således tale om en stikprøvekontrol og ikke om en fuldstændig kontrol. Fokus er primært på de tre hovedfærdselsårer i Sønderjylland ved Padborg, Kruså og Frøslev samt færgehavnene i Rødby og Gedser samt banegårdene i Padborg og Tønder.

Ved kontrollerede forstås personer, som politiet har været i kontakt med for at kontrollere identitet, uanset om den pågældende er blevet bedt om at forevise id-dokumenter.

Den forstærkede kontrolindsats på selve grænsen fortsætter i første omgang frem til 14. januar.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden