TV der bevæger dig

3F: Dom er et nej til arbejdsgiver-diktater

06:26

Martin Jensen, 3F i Vejle.

1 af 2

3F ser Arbejdsrettens dom i Vejlegården-sagen som en kæmpe sejr. De håber nu, at Amin Skov vil forhandle.

Et klart nej til arbejdsgiver-diktater.

Sådan læser 3F den dom i Arbejdsretten, der på de fleste punkter fastslår, at fagforeningens blokade mod restaurant Vejlegården er helt i orden.

- Vi er godt tilfredse med, at 3F naturligvis har ret til at kæmpe for ordentlige løn- og arbejdsvilkår på en virksomhed som Vejlegården, siger gruppeformand Tina Møller Madsen fra 3F Privat Service, Hotel & Restauration.

Ifølge 3F-formanden betyder Arbejdsrettens dom, at et forsøg fra højrefløjen og de kristelige organisationer på at undergrave den danske fagbevægelses aftaleret er slået fejl.

- 3F har fået Arbejdsrettens klare ja til, at en faglig konflikt for ordentlige løn- og arbejdsvilkår på restaurant Vejlegården er fuldt lovlig og i orden, siger Tina Møller Madsen.

Den lokale 3F-formand fra Vejle, Martin Jensen, mener, at dommen skal ses som et slag mod restauratør Amin Skovs troværdighed.

- De (dommerne. red.) har åbenbart også lagt mærke til, at han i Arbejdsretten blot fejede sine tidligere udtalelser til medierne til side med en bemærkning om, at det jo var et led i den taktiske kamp imod 3F, siger Martin Jensen.

Hos 3F håber man, at Amin Skov nu vil være villig til at forhandle overenskomst med fagforeningen.

- Vi er bestemt klar til på ny at forsøge at finde en forhandlingsløsning med restauratøren. Og med afgørelsen i Arbejdsretten kender begge parter rammerne for en fortsat konflikt, siger Tina Møller Madsen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden