TV der bevæger dig

3F i polsk annoncekampagne

02:20

Den polske bygningshåndværker Adam Szaj blev i første omgang indlagt på Skejby Sygehus efter det dramatiske fald.

1 af 2

Polsk mand i tragisk arbejdsulykke i Hedensted bliver nu brugt af fagforbundet 3F: Pas på i Danmark, lyder budskabet.   

Gennem annonce og videooptagelser advarer fagforbundet 3F i dag polske håndværkere mod at tage usikkert arbejde i Danmark. 
Det er simpelthen for farligt, mener 3F, der har lavet videooptagelser og interviewet den nu 45-årige invalid polsk bygningshåndværker Adam Szaj.  

Invalid

Adam Szaj blev invalideret da han i september sidste år faldt igenenm et ovenlysvindue og faldt syv meter ned på et betongulv.
- Den udenlandske arbejdskraft har i mange år været groft underbetalt og levet under usle forhold, som ikke er i orden. Overenskomster og reglerne for arbejdsmiljøet bliver ikke overholdt. siger Peter Hougård Nielsen, der er formand for byggegruppen i 3F.

Iltslange i halsen

Den 45-årige polske håndværker, der længe var indlagt på Skejby Sygehus i Århus og som siden er bragt hjem til Poznan, er resten af sit liv afhængig af en iltslange, som er boret ind i hans hals. Ved faldet blev Adam Szaj lam i det meste af kroppen. Arbejdsulykken kunne have været forhindret, hvis de danske regler om arbejdsmiljø og sikkerhed havde været fulgt, hvilket ikke skete, mener 3F.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden