TV der bevæger dig

40 år med præsidenter i Lego-klodser

De fire nye præsidenter er bygget i hånden - klods for klods og lag for lag - af parkens Lego-modelbyggere - præcis som det foregik for fyrre år siden

I dag, fredag den 4. juli, er det USAs uafhængighedsdag og samtidig er det præcis 40 år siden, gæsterne første gang kunne opleve det berømte Mount Rushmore monument i Legoland. Nu er monumentet, der afbilder fire amerikanske præsidenter, skiftet ud med en ny og mere virkelighedstro udgave.

I 1974 kunne gæsterne for første gang stå ansigt til ansigt med de fire amerikanske præsidenter bygget i Lego-klodser i den gamle Western-by Legoredo - en kopi af det berømte Mount Rushmore mindesmærke i USA, hvor de fire store præsidenter Washington, Jefferson, Lincoln og Roosevelt skuer ud over prærien fra deres plads i klipperne.

I dag fyrre år senere kan gæsterne fortsat hilse på de velkendte ansigter, men da parken åbnede for sæsonen 2014 var det med fire spritnye modeller, der i endnu højere grad er tro mod det originale monument.

De fire nye præsidenter er bygget i hånden - klods for klods og lag for lag - af parkens Lego-modelbyggere - præcis som det foregik for fyrre år siden. Der er især lagt kræfter i at arbejde med dybden i modellen, så den bliver bragt til live under de rette lysforhold.

 

Fakta:

- De fire amerikanske præsidenter blev præsenteret for første gang i 1974

- Størrelsen på de nye og gamle modeller er den samme og måler omkring 1,5 meter

- Der er brugt 414.000 Lego-klodser til at bygge de fire nye præsidenter

- Det har taget modelbyggere i Legoland 1.200 timer at bygge modellen og 350 timer at designe modellen

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden