TV der bevæger dig

40 nye autocamperpladser blev indviet

00:50

40 nye auticamperpladser indviet på Tønder Campingplads. Video: Sandra Rask Petersen, TV SYD.

40 nye auticamperpladser indviet på Tønder Campingplads. Foto: Sandra Rask Petersen, TV SYD

1 af 2

Lørdag fik Tønder 40 spritnye pladser til autocampere.

Tønder vil have fat i nogle af de turister, der kommer kørende i deres autocampere og leder efter et sted at slå sig ned.

I TV SYDs område er der 20 autocamperpladser, hvor gæsterne kan leje en plads og blandt andet få tømt toiletbeholder og få fyldt vand på tanken.

Lørdag indviede Tønder Campingplads 40 nye autocamperpladser, og det skabte glæde blandt autocampisterne.

Det her ligger super for os. Vi har campingpladsen som nabo, og kan lade bilen stå, mens vi går op og køber et glas vin. Vi på 60+ med dårlig ryg skal ikke bruge en hoppeborg, svømmeland eller legeland.

Blandt de glade gæster er Britta Christensen fra Tversted. Hun er vild med det nye sted, for hun har flere gange måtte opgive at finde en rigtig autocamperplads.

- Vi har holdt rundt omkring på offentlige parkeringspladser. Når man så kan tømme "lovligt" og til de penge, så er det så dejligt, siger Britta Christensen til TV SYD.

Hos foreningen Campervenner vækker de nye pladser også glæde.

- Det her er super. Vi har ikke i det daglige behov for en campingplads. Vi på 60+ med dårlig ryg skal ikke bruge en hoppeborg, svømmeland eller legeland, forklarer kasserer hos Campervenner, Flemming Lunde Sørensen, til TV SYD, og fortsætter:

- Vi vil bare gerne have fred og ro, tæt på en by eller havn. Så det her ligger super for os. Vi har campingpladsen som nabo, og kan lade bilen stå, mens vi går op og køber et glas vin.

Tønder Kommune har finansieret tømnings- og påfyldningsfaciliteterne - både ved pladsen og på tre andre steder i kommunen.

Tønder Campingplads regner med, at den nye autocampingplads vil give 300 ekstra overnatninger om året.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden