400 tog med borgmesteren på bustur

Nogle ser skihop 1. januar. Andre ser nytårskoncert fra Wien. Og så er der 400 mennesker fra Kolding, der tog på bustur med borgmesteren.

Over 400 mennesker valgte at bruge årets første dag på at køre en tur rund i Kolding Kommune med bus - og kommunens borgmester.

For ti år siden blev kommunene Vamdrup, Lunderskov, Christiansfeld, Egtved og Kolding lagt sammen i Kolding Kommune. I den anledning havde Kolding Kommune inviteret alle byens borgere med på bustur rundt i kommunen.

Og det var der altså over 400 borgere, der sagde ja til.  En af dem er Kaj Kjær, der er pensionist, og bor i Kolding.

Kaj Kjær ville hellere rundt i bus med borgmesteren, end at sidde hjemme foran fjernsynet på årets første dag.
Kaj Kjær ville hellere rundt i bus med borgmesteren, end at sidde hjemme foran fjernsynet på årets første dag.
Foto: Stefan Jørgensen, TV SYD

- Vi valgte at skippe den der berømte nytårskoncert fra Wien, og skihop og alt det der, siger han fra sin plads i en af de syv busser, der kører borgerne rundt i Kolding Kommune.

I en af busserne hed guiden Jørn Pedersen. Til daglig er han borgmester i Kolding, og han har et mål med at køre kommunens borgere rundt i bus.

quote

Vi valgte at skippe den der berømte nytårskoncert fra Wien, og skihop og alt det der.

Kaj Kjær, Pensionist, Kolding

- Jeg håber, at få 450 ambassadører, som er blevet klogere på kommunen, og som kan gå ud og fortælle den gode historie, siger Jørn Pedersen (Venstre) til TV SYD.

Han mener kommunesammenlægningen har gjort kommunen i stand til at gøre ting, man ikke kunne før, da alle kommunerne var meget mindre.

- Der er rigtig mange projekter, vi simpelthen ikke kunne løfte før, og det gør vi bare nu, siger Jørn Pedersen.

Men der er også ulemper ved de store kommuner. Det fortæller professor i statskundskab ved Aalborg Universitet, Søren Serritzlew til TV SYD. 

- Overordnet, så har de større kommuner ført til en målbar svækkelse af demokratiet. Ikke nogen katastrofe, men det er gået lidt ned ad bakke, siger Søren Serritzlew.

Det mener Jørn Pedersen dog ikke. - I vores kommune synes jeg, der er blevet en nærhed, der er endnu større. Man kan  komme i kontakt med politikerne, siger han  til TV SYD.

Kaj Kjær har haft en god tur.  - Ja, ellers så havde vi siddet og faldet i søvn foran fjernsynet, smiler han.  - Og det gider vi ikke. Nu starter vi på en frisk her. Og det er en god start, siger han.