TV der bevæger dig

41-årig får fængselsdom og millionbøde for omfattende svindel

En enig domsmandsret idømte manden halvandet års ubetinget fængsel, en bøde på fire millioner kroner og en erstatning på 2,3 millioner kroner. Arkivfoto. Foto: Mads Nissen,Scanpix

Den 41-årige mand kan se frem til halvandet år bag tremmer og en bøde på fire millioner kroner efter omfattende svindel igennem et tidligere tagdækningsfirma fra Hedensted.

Omfattende moms- og skattesvig i en periode på fire år mellem 2009-2013. Det var, hvad to brødre stod tiltalt for ved Retten i Horsens.

Svindlen foregik igennem et nu konkursramt tagdækningsfirma fra Hedensted, og det var blandt andet igennem systematisk sort arbejde og fiktive regninger for mere end 10 millioner kroner, at de to brødre skulle have snydt statskassen for et millionbeløb. 

Læs også Brødre tiltalt i sag om moms- og skattesvindel for millioner

Det var dog kun den ene bror, en 41-årig mand, der blev kendt skyldig i moms- og skattesvig. Den anden bror var bogholder og bestyrelsesformand i virksomheden, men han blev frikendt. Det oplyser specialanklager Maja Fugl fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 41-årige nægtede sig skyldig, men en enig domsmandsret idømte altså manden halvandet års ubetinget fængsel, en bøde på fire millioner kroner og en erstatning på 2,3 millioner kroner.

- Retten lagde ved udmålingen af straffen vægt på den systematiske måde, svindlen blev begået på, og at det blev begået over en længere periode, oplyser specialanklager Maja Fugl.

Den 41-årige mand overvejer nu, om sagen skal ankes til Landsretten.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu