41-årig fundet skyldig i drab på ekskone selvom liget aldrig er fundet

Retten i Nykøbing Falster har lørdag formiddag fundet en 41-årig mand skyldig i drabet på sin ekskone, Hediga Morad, der boede i Vejle. Hendes lig er aldrig er levet fundet.

Hediga Morad, der er mor til to, har været væk, siden hun 9. oktober sidste år rejste fra Vejle til Vordingborg med toget. Her boede eksmanden, der er far til kvindens to børn, og børnene blev afleveret hos ham.

Lørdag klokken 10 afgjorde et enigt nævneting ved Retten i Nykøbing Falster, at eksmanden stod bag drabet på den syriskfødte kvinde. Han blev kendt skyldig i alle forhold. Det fortæller TV Øst.

Strafudmålingen finder sted senere lørdag. 

Anklageren kræver 14 års fængsel og udvisning af Danmark, hvilket er højere end de normale 12 år for drab grundet den særlige planlægning, der er foregået.

Forsvareren i sagen peger på  12 års fængsel, da der ifølge ham ikke er skærpende omstændigheder.

 Hediga Morad, der er mor til to, har været væk, siden hun 9. oktober 2015 rejste fra Vejle til Vordingborg med toget. Her boede eksmanden, der er far til kvindens to børn, og børnene blev afleveret hos ham.

Den 41-årige far var foruden drabet tiltalt for usømmelig omgang med kvindens lig. Desuden var kan tiltalt for at have holdt et af deres børn skjult i ni dage.

Ifølge anklageskriftet truede han også Hediga Morad med at slå hende ihjel, hvis ikke hun kom tilbage til ham. Han sagde, at han ville opsøge hende, uanset hvor hun var, for at slå hende ihjel. Den 41-årige syriske mand har siddet varetægtsfængslet i lidt over et år.

- Det er ikke så tit, man har en drabssag, hvor man ikke har noget lig, siger Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der har ledt efterforskningen, til TV Øst ved retssagens begyndelse.