41-årig mand skal 12 år i fængsel for drabet på kvinde fra Vejle i sag uden lig

12 års fængsel og udvisning blev straffen til en 41-årig mand, der er fundet skyldig i drabet på sin ekskone, Hediga Morad. Hun blev sidst set i oktober 2015 efter, at hun havde taget et tog fra Vejle til Vordingborg.

Kort før middag lørdag udmålte Retten i Nykøbing Falster straffen til den 41-årige Khalil Bahjat Saido Meme, som forinden  var fundet skyldig i alle forhold han var tiltalt for.

Et enigt nævningeting besluttede at idømme Khalil Bahjat Saido Meme en straf på 12 års fængsel samt udvisning af Danmark efter afsoningen og indrejseforforbud for bestandig. 

Den 41-årige ankede dommen på stedet og ønsker frifindelse. Det fortæller TV Øst. 

 Anklageren havde krævet 14 års fængsel og udvisning af Danmark, hvilket er mere end de normale 12 år for drab grundet den særlige planlægning, der er foregået.

Forsvareren i sagen pegede på  12 års fængsel, da der ifølge ham ikke er skærpende omstændigheder - og retten valgte altså en straf  på 12 år og udvisning efter afsoningen.

Hediga Morad, der er mor til to, har været væk, siden hun 9. oktober 2015 rejste fra sit opholdssted i Vejle til Vordingborg med toget. Her boede eksmanden, der er far til kvindens to børn, og børnene blev afleveret hos ham.

Den 41-årige far var foruden drabet tiltalt for usømmelig omgang med kvindens lig. Desuden var kan tiltalt for at have holdt et af deres børn skjult i ni dage. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.