42-årig mand sigtet for våbenhandel

En 42-årig mand fra Ribe stilles for retten i dag i Esbjerg i den store sag om våbenhandel. Han er sigtet for at have solgt ni skydevåben.

Otte mænd har siddet varetægtsfængslet i sagen. Manden fra Ribe er den næstsidste i sagskomplekset.

Mellem juni og september sidste år er han sigtet for at have solgt ni skydevåben med tilhørende magasiner og ammunition til to brødre. Bla

Blandt våbnene var to halvautomatiske US Carabin rifler, en fuldautomatisk US-Sub Machinegun, en Stengun maskinpistol samt flere pistoler og revolvere og omkring 2000 stykker ammunition.

Købt af samler

Med i sigtelsen er også, at den 42-årige har købt en revolver af en samler i Aabenraa-området og solgt den videre. Plus at han har forsøgt at arrangere yderligere en våbenhandel.

fængselsdomme

To mænd på 19 og 22 år blev midt i januar hver idømt fængsel i to år og tre måneder for overtrædelser af våbenloven.

De to var blandt de anholdte i forbindelse med, at politiet kunne optrevle et net på i alt otte mænd, der alle blev fængslet for besiddelse og salg af en samlet set meget stor mængde ulovlige våben.

Fængslet igen

Tidligere er tre andre mænd idømt henholdsvis to, to og to et halvt års fængsel. En 71-årig mand, der efter sin dom på to et halvt år fængsel i sidste måned blev løsladt af byretten, så han senere kunne afsone, er blevet anholdt igen. Landsretten har i en kendelse fastslået, at han på grund af sagens grovhed skal være varetægtsfængslet, indtil afsoning kan finde sted.