43 våben sender 39-årig et år i fængsel

1 haglgevær, 2 plomberede maskinpistoler med aftagelige magasiner og yderligere 40 forskellige våben samt skarp og løs ammunition sender en 39-årig mand fra Kolding et år i fængsel.

Den 39-årige blev anholdt den 10. september efter en ransagning, og han erkendte, at han var ejer af de mange våben på bopælen.

Det takserede Retten i Kolding tirsdag til et års ubetinget fængsel for ulovlig våbenbesiddelse. En betinget dom fra januar i år på 20 dage blev udløst og indgik i fængselsstraffen. Alle våben og ammunitionen blev også konfiskeret.

- Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at der var tale om et funktionsdygtigt haglgevær, at det ikke var opbevaret forsvarligt, at den 39-årige tidligere var straffet for lignende kriminalitet, og at forholdene var begået i prøvetiden for en dommen i januar for samme type kriminalitet, siger anklagerfuldmægtig Rie Brandi i en pressemeddelse fra Sydøstjyllands Politi om dommen.

Den 39-årige ankede på stedet dommen i håb om en mildere straf. Han blev dog straks varetægtsfængslet efter domsafsigelsen, hvilket han kærede til landsretten.