TV der bevæger dig

43 våben sender 39-årig et år i fængsel

1 haglgevær, 2 plomberede maskinpistoler med aftagelige magasiner og yderligere 40 forskellige våben samt skarp og løs ammunition sender en 39-årig mand fra Kolding et år i fængsel. Foto: Scanpix

1 haglgevær, 2 plomberede maskinpistoler med aftagelige magasiner og yderligere 40 forskellige våben samt skarp og løs ammunition sender en 39-årig mand fra Kolding et år i fængsel.

Den 39-årige blev anholdt den 10. september efter en ransagning, og han erkendte, at han var ejer af de mange våben på bopælen.

Det takserede Retten i Kolding tirsdag til et års ubetinget fængsel for ulovlig våbenbesiddelse. En betinget dom fra januar i år på 20 dage blev udløst og indgik i fængselsstraffen. Alle våben og ammunitionen blev også konfiskeret.

- Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at der var tale om et funktionsdygtigt haglgevær, at det ikke var opbevaret forsvarligt, at den 39-årige tidligere var straffet for lignende kriminalitet, og at forholdene var begået i prøvetiden for en dommen i januar for samme type kriminalitet, siger anklagerfuldmægtig Rie Brandi i en pressemeddelse fra Sydøstjyllands Politi om dommen.

Den 39-årige ankede på stedet dommen i håb om en mildere straf. Han blev dog straks varetægtsfængslet efter domsafsigelsen, hvilket han kærede til landsretten.  

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden