TV der bevæger dig

47-årig mand dømt for at bringe andres liv i fare ved hensynsløs kørsel

Politiet måtte jagte den 47-årige gerningsmand i 11 kilometer, før det lykkedes at stoppe ham. Foto: Mads Jensen, Scanpix

Retten i Kolding har idømt en 47-årig mand et års ubetinget fængsel for blandt andet at have bragt andres liv i fare ved hensynsløs bilkørsel.

- Den 47-årige kørte så hensynsløst i en stjålet bil den 16. august 2017 i og omkring Grindsted, at han blev sigtet og nu dømt for i fem tilfælde at have bragt andres liv og førlighed i fare, fortæller anklagerfuldmægtig Therese Marie Brüner fra Sydøstjyllands Politi.

Den 16. august 2017 fik Sydøstjyllands Politi en melding fra en borger, der havde set en bilist i en stjålet bil køre rundt i Grindsted.

Politiet fandt bilen, men den 47-årige, der kørte bilen, ville ikke standse. Politiet satte derfor efter ham, og her kørte den 47-årige i flere tilfælde mod færdselsretningen, ignorerede den ubetingede vigepligt og nåede op på en hastighed på 140 km/t.

- Flere trafikanter var nødsaget til at foretage undvigelsesmanøvrer for ikke at blive påkørt af den 47-årige, uddyber anklagerfuldmægtig Therese Marie Brüner:

- Men efter 11 km fik Sydøstjyllands Politi stoppet føreren af bilen ved en mindre påkørsel, og han blev herefter anholdt.

I forbindelse med ransagningen af den brugsstjålne bil fandt politiet en række genstande, som viste sig at være stjålne. Det blev den 47-årige mand også dømt for.

Derudover blev han dømt for en række øvrige forhold af tyveri og brugstyveri.

Udover at blive idømt et års ubetinget fængsel blev den 47-årige mand ligeledes frakendt førerretten i 3 år.

Den 47-årige mand påtog sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen. Han blev varetægtsfængslet efter dommen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden