48 mio. kr til grøn trafik i regionen

Syd- og Sønderjylland får 48 millioner kroner til kollektiv trafik og cykler i den aftale, som regeringen onsdag indgik med Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance.

Pengene skal bl.a. bruges til nye trafikterminaler i Esbjerg og Kolding.

Desuden er der mange millioner til at forbedre forholdene for cyklister i flere kommuner.

15 projekter

Der er sat penge af til en række projekter i Syd- og Sønderjylland. Sammenlagt vil staten yde 48 millioner kroner til 14 projekter.

Det drejer sig om projektering og anlæg af trafikknudepunktet ved Esbjerg Banegård. Det er der sat 6 mio. kr. af til.

En ny busterminal ved Kolding Banegård vil staten give 5,8 mio. kr. til.

Kolding får også 3 mio. kr. til Kolding Cykelby.

I Haderslev skal forholdene langs Christian X's Vej forbedre for knap en million.

Horsens Kommune tildeles 470.000 kr. Projektet omfatter busprioritering/ændret trafikstyring i 6 kryds. Formålet er at få et mere effektivt kollektivt trafiknet, hvor bussernes fremkommelighed forbedres og prioriteres.

Mange penge til cyklister

Horsens Kommune får 4,3 mio. kr. til cykelprojekter for pendlere og skoleelever. Bl.a. til cykelstier ved Bygholm Sø og bedre cykelstier mellem Hatting og Horsens.

Også Hedensted Kommune kan se frem til 3,9 mio. kr. til to projekter. Det ene skal sikre sikre skolevejen for cyklende elever i Hedensted. Det andet er en dobbelt-rettet cykelsti mellem Snaptun og Glud som en del af "Juelsmindehalvøen og øerne på cykel".

Billund Kommune får 2,5 mio. til en trafiksikker cykelsti langs Billundvej mellem Hejsvig og Gyttegård Plantage.

Cyklerpendling

Sønderborg kommune får 100.000 kr. til "Øget cykelpending på vejen mod bæredygtige landsbyer, mens der er afsat 1,3 mio. kr. til "Forbedrede cykelvaner i Holsted".

Haderslev Kommune fåpr 1,6 mio.kr. til sikker skolevej i nyt skoledistrikt, mens der skal bygges en sammenhængende cykelsti syd for Skærbæk (1,3 mio. kr.)

Rekreativ cykelsti

2,4 mio. kr. er afsat til at lave en rekreativ cykelsti på dele af klejn-banen mellem Rødding og Brændstrup.

I den dyre ende er også et projekt med stikrydsning på Egedevej og bygning af en bro i Esbjerg (12.5 mio. kr.), mens ete lignede projekt ved Trælborg og Bredebro i Tønder Kommune får 3,1 mio. kr.

Se hele listen over trafikprojekter her.

Se listen over Trafikprojekter