49-årig sigtet for misbrug af pige

En 49-årig mand fra Aabenraa blev klokken 11 onsdag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg. Manden er sigtet for anden kønslig omgang end samleje med en nu 14-årig pige.

Han er foreløbig varetægtsfængslet i fire uger. Fængslingen sker på en psykiatrisk afdeling.

Ifølge sigtelsen har misbruget fundet sted fra pigen var seks år til hun var 11 år. Han er blandt andet sigtet efter en særlig paragraf i straffeloven, der sidestiller seksuelle overgreb mod børn med voldtægt.

Sagen kommer først frem nu, da manden truede pigen til tavshed. Han er blevet anholdt inden for det seneste døgn.

Syd- og Sønderjyllands Politi har anmodet om dørlukning ved retsmødet af hensyn til efterforskningen og af hensyn til pigen.

Pigen er mandens niece.

Manden nægter sig skyldig.

Mange sager

Sagen kommer blot en uge efter, at Syd- og Sønderjyllands Politi anholdt en 65-årig mand for gennem 14 år at have misbrugt sin datter.

- Vi oplever flere af de her sager i øjeblikket, og vi ligger også over niveauet i andre politikredse, men der er ikke umiddelbart nogen forklaring på det, siger Helle Lundberg, som er kommunikationsmedarbejder hos politiet, til Ritzau.

Sønderjylland har i nyere tid dannet ramme om flere alvorlige sager om groft seksuelt misbrug og voldtægt af børn.

Mest berygtet er Tøndersagen, hvor en stribe mænd blev dømt for overgreb mod to søstre. Pigernes far blev i 2007 idømt 10 års fængsel i sagen.

Knap 30 kilometer vest for Tønder ligger byen Tinglev, som også har lagt navn til en sag. Her blev en 54-årig mand i 2010 idømt otte års fængsel for groft misbrug af sin datter. Pigens mor blev også dømt i sagen.