50 millioner på vej til Fredericias volde

Man skal rammes af historiens vingesus, når man kommer til Fredericia. Derfor får fæstningsbyen nu et stort støttebeløb.

A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har givet Fredericia yderligere 50 millioner kroner til at styrke byens identitet som fæstningsby.

Det glæder byens borgmester.

- Vi glæder os rigtig meget til at nogle af de bedste arkitekter i landet skal se på, hvordan voldene kommer til at stå endnu skarpere, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S) til TV SYD.
 
Når du ankommer til Fredericia skal du ikke være i tvivl om, at du er i en fæstningsby med en helt særlig historie, som skal opleves. Netop det lagde Fredericia Kommune vægt på i sin ansøgning til A. P. Møller Fonden om yderligere 50 mio. kroner til det fortsatte arbejde med bevaring af huse indenfor volden og en større indsats for at styrke voldens karakter og landskab.
 
De 50 millioner fordeler sig med 15 millioner til fortsat bevaring af de eksisterende anlæg. Dertil kommer 35 millioner kroner til voldene.

Det er ikke første gang, at A. P. Møller Fonden ser et stort potentiale i Fredericia og byens historie. Sidste gang var i december 2012, hvor byen modtog en donation på 50 millioner kroner til istandsættelse af facader i bymidten med respekt for bygningens historie og arkitektur.
 
I løbet af sommeren og efteråret vil Fredericia Kommune i samarbejde med borgere og forskellige interessenter udarbejde et konkurrenceprogram for arkitektkonkurrencen, som forventes udskrevet medio oktober. Et endeligt vinderforslag forventes klar til offentliggørelse i løbet af foråret 2017.