52-årig dømt for dødbringende lussing

Et sammenfald af uheldige omstændigheder var baggrunden for, at en mand i Vejle døde efter, at efter en lussing mistede balancen og pådrog sig kraniebrud natten til tirsdag den 23. juli. Det slog Retten i Kolding mandag fast og nøjedes samtidig med at dømme den 52-årige vejlenser, der uddelte lussingen, for vold.

- Det var ikke fortsætligt, at Leo Nørlund Andersen skulle miste livet, og derfor kan de tiltalte ikke dømmes for andet end vold. Der er tale om en lussing. Det ville normalt give 20 dages betinget fængsel, men fordi volden havde en dødelig udgang bliver straffen skærpet, og vi lander i stedet på seks måneder, sagde anklager Thomas Steensen ifølge Vejle Amts Folkeblads hjemmeside.

I dommen lå også en mindre straf for flere andre små overtrædelser tidligere. Samtidig skal den 52-årige betale udgiften til Leo Nørlund Andersens begravelse på godt 35.000 kroner.

Den 52-årige modtog dommen på stedet og blev samtidig løsladt. Han har siddet varetægtsfængslet de seneste to måneder og skal senere afsone de sidste måneder af straffen.