TV der bevæger dig

52 millioner kroner på vej til 18 institutioner med udsatte børn

00:10

- Fordelingen er sket på baggrund af konkrete ansøgninger fra de enkelte kommuner - og vi har ikke skelet til de geografiske forhold, siger socialminister Mai Mercado, (K), til TV SYD.

18 institutioner i syv lokale kommuner får 52 millioner kroner til ekstra indsats for udsatte børn.

Fordelingen er sket på baggrund af konkrete ansøgninger fra de enkelte kommuner - og vi har ikke skelet til de geografiske forhold. 

Mai Mercado, socialminister, (K)

Flere pædagoger i vuggestuen og børnehaven skal sikre, at udsatte børn ikke får sociale, personlige og læringsmæssige problemer resten livet.

Det mener regeringen og socialminister Mai Mercado, (K), som nu har fordelt ekstra penge til 100 udvalgte institutioner landet over.

- Fordelingen er sket på baggrund af konkrete ansøgninger fra de enkelte kommuner - og vi har ikke skelet til de geografiske forhold, siger socialminister Mai Mercado, (K), til TV SYD.

Kolding Kommune har fået 13 millioner til fire institutioner.

- De penge kan man jo ikke blive andet end glad for. Det er vigtigt, vi får støttet de udsatte børn og børn med særlige udfordringer. Daginstitutionerne er jo frontløbere, når det gælder om at give de udsatte børn en god start i livet, siger Karina Lorentzen, (SF), formand for social- og sundhedsudvalget i Kolding Kommune.

I TV SYDs område har 18 institutioner i syv kommuner fået tilsammen 52 millioner kroner:

Esbjerg 2 5.932.064
Fredericia 3 9.037.127
Haderslev 2 8.317.402
Kolding 4 13.069.079
Sønderborg 1 2.687.967
Vejle 4 8.434.655
Aabenraa 2 4.310.015

Pulje til flere pædagoger

  • Med puljen tildeles midler til at ansætte flere uddannede pædagoger i 100 daginstitutioner med mange børn i udsatte positioner.
  • For at komme i betragtning skal daginstitutionen leve op til et krav om minimum 25 pct. børn, hvis forældre får a) mindst 80 pct. økonomisk fripladstilskud efter dagtilbudslovens § 43, stk. 1, nr. 2 og/eller b) en andel af socialpædagogisk fripladstilskud efter dagtilbudslovens § 43, stk. 1, nr. 4.
  • Hvis flere end 100 ansøgende institutioner lever op til dette krav, vægter andelen af børn, hvis forældre får a) mindst 80 pct. økonomisk fripladstilskud og/eller b) en andel af socialpædagogisk fripladstilskud højest. 
  • Såvel kommunale som selvejende, privatinstitutioner, puljeordninger og udliciterede institutioner, som lever op til puljens kriterier, er i puljens målgruppe.
  • Kommunerne søger på vegne af alle institutioner uanset ejerform.

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu