TV der bevæger dig

53-årig død af knivstik i ryggen - kæreste sigtet for manddrab

53-årig mand død efter et knivstik i den øvre del af ryggen. 26-årig kæreste er sigtet for manddrab, og fremstilles i grundlovsforhør onsdag eftermiddag. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

26-årig kæreste til knivdræbt mand i Jelling fremstilles i grundlovsforhør onsdag eftermiddag

1 af 2

Den 53-årige mand, som blev fundet død onsdag morgen på sin bopæl i Jelling, er død efter et knivstik i ryggen. Hans 26-årige kæreste fremstilles i grundlovsforhør onsdag eftermiddag.

Den 26-årige kvinde fremstilles i grundlovsforhør ved retten i Kolding onsdag klokken 15.

Kvinden er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 237 - det vil sige manddrab. Ifølge sigtelsen er drabet begået med et knivstik i den øverste del af ryggen, det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelse.

I følge politiet vil anklagemyndigheden begære dørene lukkede under grundlovsforhøret, og Sydøstjyllands Politi kan derfor ikke oplyse yderligere om sagen. 

STRAFFELOVENS §237 – MANDDRAB kilde: Hviid Advokater

§237. Den, som dræber en anden, straffes for manddrab med fængsel fra 5 år indtil på livstid.

Hvad er manddrab efter straffelovens § 237
Der dømmes kun efter straffelovens § 237, hvis det bliver tilstrækkeligt bevist, at gerningsmanden havde det fornødne forsæt til at begå drab.

Strafferammen:
Manddrab kan medføre en straf fra 5 års fængsel indtil livstid. En livstidsdom i Danmark medfører ikke nødvendigvis fængsel resten af den dømtes liv. Straffelovens § 41 angiver, at livstidsdømte efter 12 år har ret til at få afgjort, om de kan prøveløslades.

Retspraksis:
Der afsiges alene ubetingede frihedsstraffe for manddrab efter straffelovens § 237.
I de fleste afgørelser er straffen mellem 6 og 14 års fængsel, men i manddrabssager beror strafudmålingen meget af de konkrete omstændigheder i sagen. Derfor er det vigtigt at have en god forsvarsadvokat, da han vil kunne fremhæve netop de omstændigheder i din sag, som kan tale for en mindre straf.

 

Læs også Mand fundet død i bopæl nær gods - 26-årig kæreste anholdt

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu