TV der bevæger dig

550 gymnasieelever prøvede mindfulness på Horsens Gymnasium

01:59

Mandag skal de omkring 550 elever, lærere og personalet på Horsens Gymnasium bruge dagens første timer på at høre om mindfulness. Foto: Kristian Mørk Andersen, TV SYD.

1 af 2

På Horsens Gymnasium træner eleverne mandag i at fokusere på nuet og bevare overblikket. Her kan teknikken mindfulness kan være en stor hjælp til at bevare overblikket i en presset hverdag.

Mandag skal de omkring 550 elever, deres lærere samt personalet på Horsens Gymnasium bruge dagens første timer på at høre om mindfulness ? og få en øvelse eller to med hjem.

Gæstelærere på dagen er Jacob Piet, der er psykolog og underviser i mindfullness-baseret stressreduktion (MBSR) samt hjerneforsker Else-Marie Elmholdt Jegindø. Begge arbejder på Dansk Center For Mindfulness under Aarhus Universitet.

- Mindfulness kan forbedre din koncentration og give større evne til at fokusere på nuet. Det kan være en fordel f.eks. i eksamenssituationer og i en periode med mange afleveringsopgaver, siger lektor på Horsens Gymnasium Lars Moeslund, som selv har praktiseret mindfulness i mange år.

I princippet udspringer mindfulness fra buddhistisk meditation, men er i dag uden forbindelse til buddhisme eller andre religioner.- Det kan være hårdt arbejde at leve i nuet. Man kan betragte mindfulness som en færdighed, hvor du kun bliver bedre, hvis du bliver ved med at øve dig. Fuldstændig som med fodbold eller fløjtespil, siger Lars Moeslund.

01:25 Luk video

Mange elever føler sig stressede og pressede af skolen. For dem kan teknikken være en hjælp.

- Men det er ikke sikkert, at alle kan bruge teknikken, siger han til TV SYD.

Se interview med Lars Moeslund (Varighed: 1:25)

Læs mere på Dansk Center for Mindfulness' hjemmeside her

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden