TV der bevæger dig

6.000 skoleelevers cpr-numre udleveret af kommune

(Foto: Google Streetview)

En række forældre har sat spørgsmålstegn ved, om det er lovligt, at Fredericia Kommune har udleveret cpr-numre på alle skoleelever i Fredericia til en konsulentvirksomhed. Dette er sket uden forældresamtykke.

Fredericia Kommune oplyser, at det er fuldt ud lovligt.

- Vi har udleveret det fulde cpr-nummer på alle 6.000 skoleelever i Fredericia til Brøndum & Fliess, som er blevet hyret til at lave skolestrukturanalysen i Fredericia. For at de kan løse den opgave, har de jo brug for cpr-nummeret på alle skoleelever. Det er fuldt ud lovligt og det behøver man ikke at få forældresamtykke til. Vi har lavet en kontrakt med konsulentvirksomheden, som er blevet underlagt tavshedspligt, udtaler Vibeke Kinch, som er direktør for Børn og kultur i Fredericia Kommune, til Fredericia Avisen.

Kunne undlade sidste 4 cifre

Fredericia Kommune kunne have valgt, at undlade at udlevere de sidste 4 cifre i cpr-nummeret på skoleeleverne.

- Det er rigtigt, at vi kunne have undladt de sidste 4 ciffer i cpr-nummeret, men det ville tage mange timers manuelt arbejde at slette oplysningerne, og da konsulentvirksomheden er underlagt tavshedspligt for oplysningerne, mener vi ikke, at det er nødvendigt, slutter Vibeke Kinch.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu