60’er Klubben går på pension med et brag af en fest

Efter næsten 30 år lukker 60’er Klubben i Esbjerg lørdag med en koncertrække med navnet Last Dance.

Tobakken i Esbjerg emmer lørdag af pigtrådsmusik og nostalgi.

Den musikalske institution 60’er Klubben går på pension med en koncertrække, hvor de tre hovednavne er Henning Stærk, Red Squares og Rubber Band. Arrangørerne lover, at det bliver et brag af en fest.

- Vi vil hellere gå ud med et brag, mens der stadig er medlemmer tilbage. Vi kører på lånt tid. Som der blev sagt i den sidste tale: "Vi ses på plejehjemmet". Der går heldigvis forhåbentlig mange år for os endnu, men det er jo ikke helt løgn et eller andet sted, siger arrangør Kent Stenstrup til TV SYD.

Vi vil hellere gå ud med et brag, mens der stadig er medlemmer tilbage.

I slutningen af 80’erne besluttede en flok ildsjæle, at de ville genoplive musikken og ånden fra glansperioden for dansk pigtrådsmusik. 60’er Klubben er sidenhen blevet en institution, og modellen er i tidens løb blevet eksporteret til andre dele af landet. Men nu er det altså slut. Last Dance er det sidste arrangement. 60’er klubben går på pension.

Den første koncert begyndte lørdag kl. 14.00, og det sidste band går på scenen kort før midnat. Til store glæde for koncertgængerne.

- I stedet for, at det bare dør lige så stille ud, og interessen falder, så synes jeg, det er en flot måde at slutte af på, fortæller pigtrådselsker Jeppe Borg Sørensen til TV SYD.

Han er kommet i klubben siden begyndelsen, og har selv spillet rockmusik.

- Der har jo været et fantastisk sammenhold, for det har været de samme mennesker, vi har mødtes med. I mange år var der jo ingen muligheder for at høre ordentlig musik af den art i Esbjerg og i hele Danmark, fortæller Jeppe Borg Sørensen.

60'er Klubbens Last Dance

14.00 Last Date/Swingsters
14.50 Rock Finn med band
15.40 Lonesome Cowboy
16.30 Thoughts
17.20 Søren Søm Band
18.10 Mona & Youngsters
18.30 Youngsters
19.20 Beat Street
20.10 Johan Lind & Young Ones
20.50 Officiel afslutning på 60'er Klubben
21.30 Henning Stærk med band
22.45 Red Squares
23.30 Rubber Band