TV der bevæger dig

6300 gasrør i jorden fra Egtved til grænsen

ARkivfoto

6300 gasrør skal lægges i jorden fra Ellund ved grænsen til Egtved i løbet af de næste to år i en massiv udbygning af naturgasnettet.

Energinet.dk har købt for 160 mio. kr. stålrør til den kommende gasledning i det syd- og sønderjyske. Rørene, der hver er 17 meter, skal svejses sammen og graves ned på den 94 km lange strækning i løbet af 2012. Den nye ledning skal ligge parallelt med en eksisterende.

Planlægning

- Indtil 2012 skal vi i detaljer have planlagt linjeføringen, og hvordan vi f.eks. krydser vandløb og veje og tager hensyn til ledningens naboer. Det bliver stort og synligt, når vi går i gang, men vi vil gøre meget for at tage hensyn til naboer og andre der færdes i området, siger projektleder Nina Vendelboe.

Danmark skal i årene fremover importere mere gas fra Tyskland. I forbindelse med den nye ledning opføres også en kompressorstation til 470 mio. kr. i Egtved, hvor Energinet.dk i forvejen driver det danske naturgasnet.

Arkæologer graver først

Så snart sneen går det muligt, vil Museum Sønderjylland lave arkæologiske forundersøgelse på hele strækningen.

EU-Kommissionen støtter udbygningen af gastransmissionsnettet i det syd- og sønderjyske med 740 mio. kr. fra den økonomiske genopretningspulje.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden