650 til landbomøde i Agerskov

650 mødte op til landbomøde onsdag aften i Agerskov, hvor hjælp til udvikling af landområder og yderdistrikterne var på dagsordenen.

- Det store besøg var langt over forventning, men det viser, at der er behov for hjælp på landet og i landsbyerne, lød det efterfølgende fra Jette Jacobsen, formand for »Land-og liv«-udvalget under Sønderjysk Landboforening.

Krisen kradser hos de danske landmænd, og mange har haft konkursen inde på egen krop, og det er svært at trække nye folk ud i landsbyerne, hvor følgehvervene vil blive hårdt ramt, hvis landbrugene lukker.

- Samfundet er nødt til at hjælpe med at holde liv i vores landlige omgivelser, men det kniber for politikerne at forstå det, beklager Jette Jacobsen.

Hun havde gerne set ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), deltage i mødet, men det var ikke lykkedes at få ham med. Han og andre politikere skal dog ikke gå glip af essensen på mødet.

- Vi laver nu opfølgningsbreve, som sendes til bl.a. politikerne, så de kan forstå, at der er behov for liv på landet, hvis vi fortsat skal være et helt samfund og et godt samfund, påpeger Jette Jacobsen.

»Hjælp ? min nabo er ramt af krisen« var overskriften på arrangementet, hvor der blev stiftet bekendtskab med et landmandspar fra Ribe, der var gået konkurs, men nu er ved at komme videre. Og netop det med at komme videre er en vigtig del af problemerne.

En række indlægsholdere kom med deres syn på problemer og kriser. En af dem var Finn Nørbygaard, der er kommet over sin krise med den fejlslagne investering i it-verdenen, som kostede ham hele formuen.

Både han og andre af indlægsholderne viste, at krise- og hjælpesnak også kan fremføres på underholdende vis. I løbet af aftenen var der masser af smil i Agerskov.