TV der bevæger dig

6.700 efterskoleelever holder generalprøve på landsstævnet

00:54

6.700 efterskoleelever øver landsstævne-opvisningen i Vejen. Hør projektleder Tage Jepsen forklare om dagens træning. Video: Christian Kallenbach, TV SYD

6.700 efterskoleelever fylder meget. Her er de ved at tage opstilling ved Vejen Idrætscenter. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

En flåde på ikke færre end 140 turistbusser bragte i de tidlige morgentimer tirsdag de 6.700 elever fra 61 forskellige efterskoler fra hele landet til Vejen. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Ikke færre end 6.700 efterskoleelever ankom tirsdag morgen til Vejen Idrætscenter for at træne den store fællesopvisning til DGIs Landsstævne i Aalborg om en måned. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Her ses elever fra Sundeved Efterskole i færd med at varme op. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Her ses elever fra Sundeved Efterskole i færd med at varme op. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Det rekordstore efterskolehold og deres 700 lærere øver sig hele tirsdag ved Vejen Idrætscenter på deres store bevægelses-show, som de skal vise ved DGI’s landsstævne om en god måneds tid. Der deltager næsten 2000 flere efterskoleelever denne gang i forhold til landsstævnet i Esbjerg for fire år siden.

1 af 7

Det rekordstore efterskolehold og deres 700 lærere øver sig hele tirsdag ved Vejen Idrætscenter på deres store bevægelses-show, som de skal vise ved DGI’s landsstævne om en god måneds tid.

En flåde på ikke færre end 140 turistbusser bragte i de tidlige morgentimer tirsdag de 6.700 elever fra 61 forskellige efterskoler fra hele landet til Vejen. Der deltager næsten 2.000 flere efterskoleelever denne gang i forhold til landsstævnet i Esbjerg for fire år siden.

Læs også Hver fjerde landsstævne-deltager kommer fra Syd- og Sønderjylland

En tredjedel af skolerne og eleverne er fra de TV SYDs område, hvorfra 21 syd- og sønderjyske efterskoler sender til sammen 2.321 elever til DGIs landstævne i Aalborg den sidste weekend i juni. 

Dermed bliver det samlede deltagerantal fra TV SYDs område 7.171, da der er tilmeldt 4.850 deltagere fra foreningerne under de tre DGI-landsdelsforeninger i Syd- og Sønderjylland.  

Det er første og eneste gang de mange efterskoleelever mødes samlet for at forberede sig på deres store bevægelsesshow, som de skal vise under DGI’s landsstævne sidst i juni måned i Aalborg.

- Eleverne har trænet hjemme på deres skoler, men vil under landsstævnet indgå i det helt store fællesskab, hvor de kan vise efterskoleformen frem i al dens mangfoldighed, siger projektleder Tage Jepsen fra Efterskoleforeningen.

Ud over det store efterskoleholds fælles optræden, så skal de mange unge deltage i Landsstævnets aktiviteter som gymnastik, korsang, friluftsliv, musik, boldspil og meget mere. 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu