TV der bevæger dig

69 flygtninge har meldt sig hos politiet i Padborg

12:38

De 69 flygtninge, som politiet har registreret i Padborg søndag aften, er nu indkvarteret rundt omkring i Sønderjylland. Arkivfoto. John Melin, TV SYD. Foto: John Melin, TV SYD

1 af 2

Søndag aften er der flere omgange kommet grupper af flygtninge og migranter med tog over landegrænsen til Padborg Station fra Tyskland. I alt har Syd- og Sønderjyllands Politi søndag aften og natten til mandag registreret og indkvarteret 69 personer.

Det oplyser kommunikationsrådgiver hos Syd- og Sønderjyllands Politis, Helle Lundberg.

Dansk politi havde på forhånd fået efterretninger fra Tyskland om, at der var flygtninge og migranter på vej - og at flere kunne følge efter.

- Det er ikke det største antal, som vi nogensinde har registreret på et enkelt døgn - men det er et udsving fra gennemsnittet i den høje ende, siger kommunikationsrådgiver hos Syd- og Sønderjyllands Politis, Helle Lundberg, til TV SYD.

De 69 personer er blevet indkvarteret på forskellige lokaliteter i Sønderjylland og skal mandag afhøres af politiet. Mange af de 69 har allerede givet udtryk for, at de ønsker at komme videre til Sverige.

I alt mindst 320 flygtninge og migranter ankom søndag til Danmark med tog og færge. Langt de fleste via Rødby - og altså 69 over den syd- og sønderjyske landegrænse.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden