7-årig kan ikke komme i skole

I to en halv måned har 7-årige Sebastian Lykke Jensen ikke været i skole. Han har ADHD, og hans skole har bedt hans mor beholde Sebastian hjemme fra skole. En friskole har tilbudt at tage ham, men Kolding Kommune vil ikke betale for støttetimer.

Sebastian Lykke Jensen har i de sidste to en halv måned skiftet skolebøger ud med et liv hjemme hos sin mor og hundene i Kolding.

Sebastian Lykke Jensen har ADHD og gik indtil for få måneder siden på Vamdrup Skole. Men efter flere episoder, hvor personalet måtte bruge magt for at holde Sebastian, gav skolen op og bad moren om at holde ham hjemme.

- De bad mig om at holde ham hjemme fordi de ikke kunne styre ham. Det er frygteligt, jeg forstår ikke hvordan det kan ske, siger Sebastian Lykkes Nielsens mor, Marianne Kronborg, til TV SYD.

Efter endnu et mislykket forsøg på at inkludere ham i klassen på Vamdrup Skole, valgte moren at sende ham på prøve på Aller Friskole. Og det blev en stor succes.

- Han trivedes og er rigtig glad, fortæller Marianne Kronborg.

Men selvom Sebastians tid på friskolen er gået rigtig godt, så ser det ikke ud til, at han kan få lov at blive der. Kolding Kommune har nemlig i stedet tilbudt Sebastian Lykke Jensen endnu et inklusionstilbud med eneundervisning på hans gamle skole i Vamdrup.

Det er ikke en god løsning, mener hans mor. Hvis Sebastian får eneundervisning, så lærer han nemlig ikke at omgås andre børn. Det ville han gøre på friskolen, som er klar til at sætte ham i en almindelig klasse med støttetimer.

Men Kolding Kommune sætter bremserne i. De vil ikke give ham penge med til at betale for støttetimer på friskolen, og derfor har friskolen sagt nej til at tage ham.

I videoen her kan du høre Marianne Kronborg fortælle om, hvad der skete op til Sebastian blev sendt hjem fra Vamdrup Skole.