700 piger ramt af dommerkonflikt

Dommerkonflikten rammer et fodboldstævne med op mod 700 deltagere i Horsens i weekenden. FC Horsens forsøger at skaffe dommere til ca. 70 kampe bl.a. via Facebook.

- Jeg er optimistisk, siger Lars Jensen, formand for pigeudvalget i FC Horsens. Han har siden onsdag aften forsøgt at finde dommere via mail og ikke mindst Facebook.

- Det er lykkedes at finde næsten halvdelen af dommerne siden i aftes. Det ville aldrig have kunnet lade sig gøre uden Facebook og mail-netværket.

Dommere fjernet

FC Horsens er med i DBU, som onsdag morgen fjernede listen over dommere, der skulle dømme til træningsstævnet i weekenden.

- Vi plejer at bestille dommere til stævnet, som altså ikke er en DBU-turnering gennem dommerklubben, forklarer Lars Jensen.

DBU vil lave dommerklub

Det praktiske arbejde formidles i dag af DBU, som også i turneringerne sørger for betaling til dommerne, så klubberne får nogle samlede afregninger.

Konflikten er opstået, fordi DFU (dommerklubberne) har varslet strejke fra 1. april. De har krævet betalingen hævet til 218 kr. pr. kamp.

DBU vil kun betale 207 kr. pr. kamp. Derfor har DBU valgt af afbryde samarbejdet med dommerklubberne. Siden mandag har DBU givet fodbolddommere over hele landet mulighed for at melde sig direkte til DBUs dommerformidling.

Aflyses ikke

DBU har meddelt, at turneringerne, som starter i påsken, ikke bliver aflyst. Det er dog uvist, hvor mange kampe der kan blive sat dommere på.

Hvis det ikke sker, skal hjemmeholdet sørge for en dommer. Det kan være en træner eller en forældre. Og DBU har meddelt, at modstanderne ikke kan nægte at spille med en lokal dommer.

Børn bliver gidsler

turneringsprogram_2013_U15_

- Jeg synes, det er træls, at børnene bliver gidsler i en konflikt mellem voksne. siger Lars Jensen. Det ligner lidt konflikten mellem skolelærerne og KL.

Træningslejren bliver afviklet under alle omstændigheder. På grund af store omkostnigner til forplejning, som allerede er bestilt, kan træningslejren ikke aflyses.

FC Horsens tilbyder autoriserede dommere 225 kr. for at dømme en 11-mandskamp og 50 kr. for en 7. mands kamp.

Der deltager mellem 675 og 700 piger i stævnet, som er for U15 og U18-piger.