75-årige Kirsten vil ikke på pension

Kirsten Kreiberg har arbejdet som sekretær i over 40 år, og selvom hun har fyldt de 75, vil hun ikke på pension. Hun finder balance mellem arbejdslivet og fritid.

I efteråret modtog Kirsten Kreiberg en medalje for sin tjeneste ved Haderslev Jordemodercenter gennem 40 år.

- Jeg elsker mit arbejde og de her mennesker. Jeg har aldrig tænkt mig selv som pensionist, fortæller hun til TV SYD.

quote

Jeg elsker mit arbejde og de her mennesker. Jeg har aldrig tænkt mig selv som pensionist.

Kirsten Kreiberg, Haderslev

Kirsten Kreiberg arbejder deltid som sekretær med 26 timer fire dage om ugen.

- Man ved aldrig, hvem der kommer ind til konsultation. Jeg tror, det er vigtigt, man holder sig i gang, fortæller Kirsten Kreiberg.

Hun bor alene på sin gård lidt uden for Haderslev, hvor hun passer sine døtres og børnebørns fem heste. Hver morgen står hun op for at fodre dem:

- Det gør jeg, inden jeg kører på arbejde. Jeg har heste, så længe jeg lever.

Derudover elsker Kirsten Kreiberg at rejse, gå til koncerter, og hun er sammen med sin familie hver eneste dag. Hun mener ikke, man bør vente, til man går på pension, med at få oplevet noget.

- Man skal opleve noget undervejs og ikke gemme det, til man bliver pensioneret. Det er slet ikke sikkert, man når så langt.

Livet på pension kræver forberedelse

Kirsten Kreiberg har været god til at holde sig i gang, og det mener Bent Mathiasen, seniorkonsulent fra Ældresagen, er en nødvendighed for at få en god start på tilværelsen som pensionist.

quote

Man skal opleve noget undervejs og ikke gemme det, til man bliver pensioneret. Det er slet ikke sikkert, man når så langt.

Kirsten Kreiberg, Haderslev

- Hvis man ikke forbereder sig til livet på pension og bare stopper fra dag til dag, risikerer man at dø hurtigt, fortæller han.

Han holder foredrag for virksomheder om dét at gå på pension. Ifølge ham er det nødvendigt at have noget ved siden af sit arbejdsliv. Det er især mændene, han er bekymret for.

- Kvinder er langt bedre til at holde sig aktive ved siden af deres arbejde, mens mange mænd oplever et tomrum, når først de kommer på pension, siger han.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at i Syd- og Sønderjylland er 3.561 kvinder over 67 år i arbejde mens det for mændenes vedkommende er 10.506. Ifølge Bent Mathiasen er det især i de vidensbaserede job med en god, tillidsfuld ledelse, hvor folk venter med at gå på pension.

- I håndværkerfagene og i det offentlige, bliver de hurtigere slidt ned, forklarer han.