840 kilo hash sender 35-årig mand fra Horsens i fængsel

En 35-årig mand fra Horsens skal i fængsel i tre år og seks måneder for besiddelse af 840 kilo hash samt indbrud og hæleri.

Den 35-årige blev dømt for sammen med en anden person at have været i besiddelse af cirka 840 kilo hash, og for at have hjulpet med at flytte 140 kilo hash fra et sted til et andet i Horsens-området.

Derudover deltog han også ved to afhentninger af i alt 700 kilo hash, som efterfølgende blev fragtet til et lager i Horsens. Desuden blev han dømt for flere indbrud og hæleri.

Anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Morten Rasmussen, er tilfreds med dommen.

- Den domfældte afgav tilståelse i retten i dag, hvor anklagemyndigheden ville have manden dømt 3 år og 6 måneders fængsel, og det blev resultatet, oplyser Morten Rasmussen i en pressemedelelse og tilføjer:

- Dommen er et udtryk for, at domstolene på den ene side ser med strenge øjne på besiddelse af hash, og på den anden side et udtryk for, at man i forbindelse med tilståelsessager får en mere lempelig sanktion, som det er foreskrevet i straffeloven.

Manden modtog dommen og forblev varetægtsfængslet efter dom.

Sagen begyndte den 7. marts 2018, hvor Særlig Efterforskning Vest (SEV) efter mange måneders efterforskning anholdt et større antal personer, hvoraf 15 personer, herunder den 35-årige mand, den følgende dag blev fremstillet i Retten i Aarhus og varetægtsfængslet. En række af disse har nu fået dom, men flere afventer fortsat en afgørelse.