9-årige Christian lider stadig efter brandulykke

Syv brandofre – heriblandt seks børn – venter stadig på myndighedernes redegørelse efter ulykke i Sønderborg for mere end tre måneder siden.

- Jeg har det meget bedre, siger Christian Dankert med et skævt smil til TV SYD.

Men ”meget bedre” dækker over en virkelighed, hvor den 9-årige dreng stadig lider under konsekvenserne af, at han den 20. maj blev ramt af en ildsky, da han sad i forreste række ved et skateboard-show, der gik helt galt i Sønderborg.

Ulykken skete, da en genstridig ”ring of fire”, som skateboarderne skulle springe igennem, ikke ville antænde. En ung mand sprøjtede tændvæske på den svagt brændende ring. Tændvæsken, som brød i flammer, blev grebet af vinden og ramte syv tilskuere – herunder 9-årige Christian, som sad få meter fra ringen.

Heling kan tage lang tid

Christian Dankert fik 2.- og 3. grads-forbrændinger på 25 procent af kroppen. Særligt hårdt gik det ud over overkroppen, men også arme og lår blev forbrændt. Christian blev behandlet på Rigshospitalets brandsårsafdeling i fire uger, før han blev udskrevet.

quote

Tiden efter indlæggelsen har været en tid med usikkerhed. En masse tanker om, hvordan hans fremtid vil være. Hvor meget der vil være at se, og hvordan han vil fungere.

Ulla Dankert, ingeniør, Sønderborg

Men selvom Christian Dankert nu er hjemme, er han stadig i behandling – en behandling, han risikerer, skal fortsætte to år endnu, og forude venter masser af genoptræning.

- Tiden efter indlæggelsen har været en tid med usikkerhed. En masse tanker om, hvordan hans fremtid vil være. Hvor meget der vil være at se, og hvordan han vil fungere, siger Ulla Dankert til TV SYD.

23 timer i døgnet går den 9-årige dreng med en kompressionsdragt, som skal holde huden på plads og forhindre arvævet på krop og lår i at bule ud. Det er dén dragt, han risikerer at skulle gå med i op mod to år.

Arvævet på kroppen forhindrer Christian Dankert i at løfte venstre arm op over hovedet, og han skal konstant kæmpe for ikke at gå krumbøjet rundt, fordi arvævet på kroppen strammer og gør ondt, når han retter sig ud.

De omfattende forbrændinger har desuden påvirket Christians stofskifte, og hans krops ”termostat” er gået i stykker, så han indimellem fryser, selv om det er varmt.

Det må ikke ske igen

Selvom det nu er mere end tre måneder siden, ulykken skete, har hverken Christian og hans familie – eller de seks andre ofre – fået nogen redegørelse fra hverken Sønderborg Kommune eller fra Politiet om ulykken.

quote

Jeg er ikke vred over det. Det er et uheld. Det skal bare ikke kunne lade sig gøre igen.

Mogens Dankert, Ejendomsinspektør, Sønderborg

Det undrer Ulla Dankert, at de efter så lang tid stadig ikke har hørt noget:

- Det betyder noget for mig, at vi får sikret vores dreng, og at nogen bliver stillet til ansvar, og først og fremmest at det her ikke får lov til at ske igen, siger Ulla Dankert.

Christians far er enig:

- Jeg er ikke vred over det. Det er et uheld. Det skal bare ikke kunne lade sig gøre igen. Set i bakspejlet kan man jo sige, at der burde have været nogle andre foranstaltninger på stedet, siger Mogens Dankert til TV SYD.

Efterforskningen er afsluttet

Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S), har meldt ud, at der ikke bliver nogen ”ring of fire” i Sønderborg igen, hvis det står til ham.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi er efterforskningen afsluttet, og sagen er sendt videre til anklagemyndigheden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra anklagemyndigheden om sagens videre forløb.