97 familier hjemløse

Knap 130 lejere i en ejendom på A. D. Burcharthsvej i Kolding, mistede deres hjem under en voldsom brand, som brandfolk stadig kæmpede med at slukke mandag eftermiddag.

Branden brød ud søndag aften i øverste etage, og den fik et voldsomt omfang, da ilden spredte sig fra et værelse i en lejlighed til tagkonstruktionen. Den var opbygget af træ med en masse hulrum uden brandmure.

Mandag eftermiddag blev tagkonstruktionen fjernet for at sikre, at ulmende gløder ikke blusser op igen.

Ejendommen havde fire etager med 97 lejemål og den øverste med 16 lejligheder er udbrændt. Resten af boligblokken af skadet af røg og vand.

De 16 familier i den øverste etage har mistet alt deres indbo.

- Det er helt forfærdeligt. Vi har kun det tøj, vi står i. Jeg tror ikke, at det rigtigt er gået op for mig, at vi har mistet vores hjem, fortalte Irene Iversen, da politiet gav beboerne mulighed for at se deres tidligere hjem fra græsplænen ved boligblokken.

Må klare sig selv

Beboerne må selv sørge for at blive genhuset med hjælp fra deres forsikringsselskab. De har ikke engang en postadresse, da de ikke må komme ind i ejendommen af frygt for sammenstyrtninger.

Fem familier har ikke en indboforsikring. Kolding Kommune har tilbudt at give dem akut hjælp til midlertidig genhusning.

Ejendommen administreres af ejendomsselskabet DEAS, og den ejes af Lægernes Pensionskasse.

Vicevært Peter From Madsen oplyser, at det endnu ikke er besluttet, hvad der skal ske med ejendommen.

- Først tirsdag har vi en teknisk gennemgang af ejendommen sammen med forsikringsselskabet, siger han.

Politiet skal nu til at efterforske årsagen til branden.